Блог

Предприемаческият ум и неговото събуждане

„Клубът за по-добро общество“ към Американския университет в България (АУБ) провежда третото издание на „Станция Иновация“ под надслов „Скок в непознатото“. Събитието, което по своята същност е състезание по социално предприемачество, е от 17-и до 19-и февруари в кампуса на университета в Благоевград.

Целта на инициативата е да поощри ученици и студенти на възраст от 17 до 25 години, които искат да направят българското общество по-добро, предлагайки решения на социални проблеми. Петър Недев, президентът на Клуба ни въвежда в подробностите:

"Участниците и менторите са около 70. Темата за социалното предприемачество е много важна, въпреки, че не го осъзнаваме. Тази година имаме каузи като интеграция на малцинствата, биоразнообразие и т.н. В неделя се оценява работите на екипите.

Бих казал, че тази специфична ниша мотивира студентите. До преди години, доста такива проблеми са били пренебрегвани. Самата ситуация в България не предразполага към предприемачество. Цялостният манталитет на хората не е насочен към това да създават нещо свое. Вярваме, че ако събудим интереса на младежи преди края на 11 клас, това ще поддържа предприемаческия ум."
Made on
Tilda