Блог

БТПП представи платформа за видео обучение по кръгова икономика

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) и Съветът по кръгова икономика при Палатата представиха пред бизнеса платформа за видео обучение по кръгова икономика.

Кръговата икономика е модел, насочен към удължаване на жизнения цикъл на продуктите. Това означава възможно най-дълго споделяне, заемане, повторно използване, поправка и рециклиране на съществуващи материали и продукти.

Модулното видео обучение е подготвено за самостоятелни занимания с възможности за менторство и консултации. Създател на курса е Десислава Димитрова, председател на Съвета по кръгова икономика при Българската търговско-промишлена палата.
Обучението предлага комбинация от знания и умения, относно възможностите за трансформиране на бизнеси от линеен към кръгов модел, чрез използване на "умни" технологии, иновации и дигитализация. Както и възможности за финансиране на проекти, свързани с кръговата икономика, като основен елемент от Зелената сделка и фактор за успеха при изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България. 

Обучението е подходящо за мениджъри и собственици на частни компании, предприемачи, инженери, индустриални мениджъри и експерти, които ще получат познания как да трансформират бизнеса. Така че той да е печеливш, успешен в дългосрочен план и високо конкурентен на международните пазари. Подходящо е и за държавни служители, общинска администрация, НПО-сектора, административен персонал и експерти, ангажирани със задачи по изпълнение на Зелената сделка и Плана за възстановяване и устойчивост.
Made on
Tilda