Блог

Нестандартен ход за дигитализация на фермерството

Франция с призив към младите хора, популяризира фермерството с компютърна игра. Правителството се е заело сериозно със задачата да направи селското стопанство привлекателно. То организира състезание с помощта на компютърната игра Farming Simulator, надявайки се, че младите ще се запознаят с най-добрите аспекти на професията.
Министерство на земеделието на Франция, е убедено, че по този начин може да се стимулира кариерният път на младите поколения. За целта акцентът е поставен върху екологичния преход и хуманното отношение към животните.
В тази игра, която е много популярна, играчът трябва да развие от А до Я своята ферма, с нейните селскостопански превозни средства и обработваеми площи. Разработена от студиото Focus Home, играта Farming Simulator се преиздава всяка година в нова версия.
Състезанието е призив, отправен към хората на възраст между 15 и 30 години, които са почитатели на компютърните игри и електронните спортове, отбелязват от министерството.
Според официални данни през следващите 10 години всеки втори фермер в страната ще бъде на възраст за пенсиониране. Сега е моментът професията да бъде популяризирана сред младите.
Същевременно като част от плана "Франция 2030" президентът на републиката Еманюел Макрон обяви, че към сектора ще бъдат насочени 2 милиарда евро инвестиции. Те ще бъдат за "пробивни" иновации, които трябва да доведат до "нова революция в здравословната устойчива и проследима храна". Държавният глава спомена още дигитализация, роботика и генетиката.
Made on
Tilda