Блог

Какво представлява системата ConnectedBin

Системата ConnectedBin, разработена от българска фирма е иновативно  решение за събиране на отпадъците от градските контейнери, базирана на IoT системи за интелигентно управление на отпадъците.

Тя решава проблемите с препълнените, горящи и вандализирани контейнери за отпадъци, управлението на дейностите по събиране на отпадъците се следи в реално време

Веднъж оборудвани със сензорните устройства на ConnectedBin, контейнерите за отпадъци получават „очи и уши“. Те им позволяват да знаят какво се случва с кошчето и да го съобщават безжично на базирания в облак сървър.

Системата събира и обработва данните от всички кошчета. Той го показва на потребителя във формат, който позволява вземането на решения. Те могат да бъдат оперативни (например избор на оптимален маршрут за събиране; реагиране навреме при инцидент) или стратегически (например къде да се поставят най-ефективно кошчетата).

Таса се спестяват време и ресурси, като се осигурява бързо и качествено обслужване на отпадъците.

Системата работи в три основни стъпки
1 Оборудване на контейнерите с автономно сензорно устройство
2 Контейнерите изпращат информация към  ConnectedBin за нивото на запълненост, GPS координати, температура, дата и час на последното изпразване, данни за набези върху контейнера.
3 Системата обобщава и предоставя данни за  статус и аларма, оптимален маршрут за събиране на контейнерите, базиран на тяхната запълненост

Устройството има гъвкав дизайн, какви параметри да се измерват, как да се предават и на кой вид контейнери да се монтира решават собственицитие на сметосъбиращите съдове.

За повече информация - https://www.connectedbin.eu/bg/
Made on
Tilda