Блог

Идеи за коледни подаръци, които подкрепят кръговата икономика

Кръговата икономика се превърна в ключов аспект на борбата за по-устойчиво бъдеще. Идеята на кръговата икономика е да запази ресурсите в икономиката възможно най-дълго. Така че, когато продуктът е произведен, той не се изхвърля просто след края на първата му предназначена употреба. Може да бъде ремонтиран, рециклиран, преработен, разглобен, за да могат частите му да се използват в нови продукти.

С наближаването на Коледа, ето няколко идеи за екологични подаръци, които подпомагат кръговата икономика.

Ремонтирана технология

Индустрията за препродажба на ремонтирани технологии процъфтява, с изобилие от възможности за избор. Купуването на обновена технология означава повторно използване на всички или повечето от материалите, използвани за производството на продукта, на първо място и можете да направите солидни спестявания от това, което бихте платили за нов продукт.
Ако искате да купите на близките си някои технологии тази Коледа, ремонтираният е по-зеленият и по-евтин вариант.Слънчеви енергийни банки

Слънчевата батерия може да се използва за зареждане на вашата електроника, без толкова голямо въздействие върху околната среда.
С цялата електроника, на която разчитаме в наши дни, преносимите захранващи банки се превърнаха в една от нуждите на живота, особено когато пътувате. Докато традиционната захранваща банка трябва да се зарежда чрез електрически щепсел, използвайки енергия, която често идва от неустойчиви източници, има по-екологичен вариант.
Слънчевите банки за захранване използват силата на слънцето, за да се заредят, а след това тази слънчева енергия може да се използва за зареждане на вашата електроника в движение.Еко калъфи за телефон и лаптоп

Лаптопите и мобилните телефони може да не са направени от най-екологичните материали, но калъфите, използвани за пренасянето и защитата им повечето пъти не са.
Pelacase е една марка, работеща в тази област, с компостируеми калъфи за телефони, изработени от биополимер на растителна основа и ленена шипка. Те също така даряват процент от всяка продажба за почистване на океана и други еко схеми.Рециклирани постелки

Рециклираните постелки представляват гумени изтривалки за врати, направени от изхвърлени автомобилни гуми, а също могат да бъдат направени и от рециклиран полипропилен, пластмасов полимер, намиращ се в бутилки за лекарства, пазарски чанти, бутилки за напитки и влакна от килими. Рециклираните подложки използват нетоксични багрила, и са много оригинален и в същото време екологичен подарък.


Made on
Tilda