Блог

Необикновен създател на изкуство дава втори живот на захвърлените предмети като ги превръща в шедьоври

Максимилиано Галдаме, роден в Мендоса, Аржентина през 1988г. е самоук художник, движещ се между живописта и скулптурата, предлагайки нов живот на предметите и материалите, които са захвърлени на боклука. Неговото изкуство може да се тълкува като алтернативно рисуване. Макси използва повторно и рециклира инструменти или други видове елементи, вече безполезни, за да създаде шедьоври. Използвайки рисуването като метод за обединение между различните елементи, той търси тяхната красота, толкова субективна и обширна, че може да се намери навсякъде, играейки с цветове, форми, линии и с перспективата на всеки, който я наблюдава.

Творчеството и промяната са всъщност свързани елементи, намесващи се в работата, за да насочват живота му. Максимилиано израства в Аржентина, докато кризата от 2002 г. го кара да напусне страната си с майка си и двамата си по-малки братя, за да започне нов живот в Алмерия, Испания. Отново търсейки по-добро бъдеще, Галдаме емигрира в Белгия, където започва да работи като асистент на художника и скулптора Ави Кенан, негов референт и ментор в света на изкуството. Обратно в Алмерия, Максимилиано започва да изследва собствения си артистичен път, който се оформя, съвпадащ с раждането на първата му дъщеря. В крайна сметка именно този дух на нов живот свързва всички творби на този художник, свикнал да гради нови възможности със собствените си ръце, било за себе си, било за старите инструменти, които той съживява в творбите си.  • Можеш ли да споменеш имена на художници, преподаватели или просто неща, които са те изградили като творец и човек?
Имиграцията за мен е една от най-големите ми изразители, те могат да бъдат задължителни или доброволни, но всички те могат да ви развият като личност и да променят перспективите на вашите мисли и ресурси.
Ще изброя трима мои вдъхновители, за да не правя дълъг списък:
Марио Бенедети
Рене Магрит
Луис Алберто Спинета

  • Можеш ли да разкажеш нещо повече за своята техника на творене?
Моята техника е смесена и самоука, адаптира се и се развива с появата на вдъхновение и идея, може да бъде рисуване, тъкани или дърво.... Всичко е едно цяло.

  • Кои са твоите любими обекти/субекти в изкуство, което създаваш?
Музиката и инструментите са най-голямата ми муза. Дават ми поле за изява и шанс да спася всякаква текстура .... няма нищо по-хубаво във „възкресяването“ на китара, това ме очарова. От друга страна, също и свързването с емоциите ми се струва много интересно, много по-интимно и забавно е.


  • Как би искал да бъдат възприемани твоите творби?
Като реч, възможна форма на изразяване.

  • За кого са предназначени картините, които правиш?
За всеки, начин да оправдаем действията си и това, че всички имаме метод за изразяване, а с моя доказвам, че е възможно.

  • Имаш ли реализирани изложби?
Да имам реализирани изложби.


  • Кое е най-голямото ти вдъхновение?
Моят живот, ден за ден. Гледам картините и мога да оценя и да се пренеса в моменти като времева линия, окачена на стената. Уникални моменти или усещания.


  • Коя е любимата ти картина, от тези които си сътворил?
Втората, която сътворих!! Това беше картината, която утвърди, че искам да правя изкуство. Името и е „Black”. Съдържа в себе си всичко за мен.

  • Какво обичаш да правиш в свободното си време?
Истината е, че в свободното си време рисувам, тъй като имам бюрократична работа и задължения както вкъщи, така и в обществото. Когато рисувам се чувствам свободен и времето ме придружава.

  • За какво мечтаеш?
Мечтая да съм щастлив.

Можете да разгледате шедьоврите на Максимилиaнo Галдема тук: https://www.etsy.com/es/shop/Galdamearte                                                                 
https://www.instagram.com/galdamearte/?hl=es


Made on
Tilda