Блог

През март тръгва сайт за приемане на еврото

Информация за въвеждане на еврото ще бъде качена на специално създадена интернет страница. Тя трябва да е готова до март. На нея гражданите и бизнесът ще се информират за всички аспекти от приемането на единната европейска валута и ще получават обратна връзка. Това посочва министърът на финансите Росица Велкова в отговор на депутатски въпрос относно кампанията по въвеждане на еврото у нас. Интернет страницата ще има версия за мобилни устройства. От октомври миналата година са започнали съвместните действия между Министерството на финансите и "Информационно обслужване" и вече са уточнени параметрите на сайта.

На него ще бъдат качени документите, регламентиращи въвеждането на еврото - като Националния план и закона за въвеждането му, ще бъдат описани и ползите от приемането му и начините на обмяна на валутата, както и промените за гражданите и бизнеса. Българите ще могат да видят и външния вид на евробанкнотите и монетите и защитата им, както и добрите практики от другите страни.

От Министерството на финансите уточняват, че са запазили 10 домейна, изписани на латиница и кирилица, с цел да осигурят разпознаваемост на страницата за еврото и да няма злоупотреби с нея.
Made on
Tilda