Блог

Renault загатва за нов водороден прототип

До неотдавна, свързвахме водорода с електромобили с горивна клетка като, например, Toyota Mirai и Hyundai Nexo. Нещата се промениха, след като от Toyota обявиха иновативен двигател, който по същество е с вътрешно горене, но захранван от водород. Нещо, което пък преди доста години представиха от BMW с флотилия тестови автомобили, които се движеха известно време в Германия.

Сега, още един автопроизводител е решил да експериментира с "водородна газова уредба". Става въпрос за Renault, които започват тестовете на нов концептуален автомобил, оборудван с, цитираме, "водороден двигател". Използването на думата "двигател" ни дава ясен знак, че машината, няма да е с електромотор и горивни клетки, а по-скоро ще използва ДВГ, захранван от екологичния газ.


От Renault наричат новия прототип "безпрецедентен концептуален автомобил", който е важен за стратегията им за устойчиво развитие, силна кръгова икономика и използването на рециклирани и рециклиращи се материали. Тайнствената към момента машина ще има и "технологични иновации на борда, които ще служат в полза на безопасността на шофьора и участниците в движението".Made on
Tilda