Блог

Визията на младите за развитието на "зелена" България

"Зеленият преход в България" е темата на три младежки форума за диалог, организирани от Института за икономическа политика. Форумите са по проекта "Generation Zелено-визията на младите за прехода към кръгова и ниска въглеродна икономика".
Първият форум от серията вече се състоя в Перник на 15 април. А останалите два предстоят на 29 април в София и на 2 май в Стара Загора.

"Целта е да се проведе конструктивен диалог между младите хора и представителите на различните ресорни, национални и местни институции, на бизнеса и НПО, като в рамките на диалога, те да могат да обсъдят в детайли какви са процесите на трансформация към кръгова и нисковъглеродна икономика, какви са възможностите за зелено предприемачество и каква е визията на младите хора за развитието на една по-зелена и устойчива България", каза в ефира на Радио София Десислава Петрова - ръководител на проекта.

Тя добави, че във форума могат да се включат млади хора на възраст от 18 до 30 години, които проявяват интерес към темите за опазване на околната среда, за зеления преход в България и др.
Made on
Tilda