Добри практики Carpe Digem

Как дигитализирането на туризма може да е от помощ?

Различните брънки на туристическия бизнес все още не разбират как определени данни могат да им повлияят благотворно.

YouGoTo.com е пазар за туристически дейности, който измерва поведението на клиентите чрез мобилно приложение. Решението включва различни заинтересовани страни в цифрова екосистема за резервиране на дейности, ресторанти, места за посещение и транспорт, изцяло според пътуващия: профил, предпочитания, поведение, местоположение. Това означава да опознаете клиента, за да приспособите неговата дестинацията и предлаганите услуги.
Първата основна цел беше дигитализирането на съществуващите туристически продукти на Мадейра, включително създаването на дистрибуционна платформа и разбирането на нивото на дигитална готовност както на клиентите, така и на местните оператори. След това се събира информация за това кои са най-посещаваните райони в региона, събират се важни демографски данни и сведения за пътуванията на туристите.
Необходими ресурси
Това беше проект за научноизследователска и развойна дейност, който се превърна в инвестиция от 600 000 частично финансирана от ЕС чрез регионална схема за безвъзмездна помощ "Prociência2020" (Мадейра)
Доказателство за успех
Платформата и аналитичният двигател са разработени и внедрени на www.yougoto.com
Сега има дигитализиран каталог от 113 туристически продукта на Мадейра, които са достъпни както за клиентите, така и за други играчи, които желаят да използват създаденото съдържание.
Данните, събрани чрез мобилните приложения, се наблюдават и обработват постоянно, показвайки например, че стреса в туризма е по-очевиден в град Фуншал.
Срещнати трудности
Достоверност: Липса на доверие от местните участници за споделяне на данни;
Новост: Местните не разбират как данните могат да бъдат от полза за техните операции и предложения;
Примерна група: Трудното разпознаване на марката и по-малко цифрово активирана цел доведоха до лоша употреба и по-малко събрани данни.
Потенциал за обучение или трансфер
Този проект може лесно да бъде прехвърлен в друга държава / град, тъй като платформата е самостоятелна. Просто ще се нуждаят от някои незначителни корекции на местната реалност.
Made on
Tilda