Блог

5 СУПЕР ИНОВАТИВНИ БИЗНЕСА

10 иновативни бизнеса, които искат да създадат една позитивна промяна на света:

Ammonite Wealth

Ammonite Wealth помага за демократизирането на достъпа до финансови съвети, като предоставя висококачествени, лични финансови съвети на разположение на повече хора. Прави това чрез комбинация от съвети, ръководени от изкуствен интелект и от хора. Правейки това, екипът има за цел да преодолее финансовите различия, които съществуват във Великобритания.

Donaco

Donaco дава възможност на благотворителните организации да набират средства по-ефективно онлайн. Изгражда управлявана от данни онлайн програма за привличане на дарители. Използвайки данни и изкуственинтелект, той има за цел да позволи на благотворителни организации от всякакъв мащаб да планират, стартират и оптимизират кампании за дигитално набиране на средства за минути, а не за седмици - като същевременно максимизира възвръщаемостта на инвестициите за благотворителните организации. В момента екипът работи с Crisis UK, Christian Aid, Teenage Cancer Trust и др.

Fertility Circle

Fertility Circle е "one-stop shop", който се грижи за "пътуване към плодородие". Неговата мисия е да даде възможност на хората да направят правилния избор за плодовитост за тях, като им предоставя достъп до доверени съвети, ресурси и доставчици на услуги.

FortyEight

FortyEight се намира на пресечната точка на изкуствения интелект, правата на човека и съгласието. Планира да предостави „прозрачност като услуга“. Подкрепена от Innovate UK, целта е да се увеличи доверието в използването на изкуствен интелект, разпознаване на лица и други видове технологично наблюдение, включително системи за откриване на COVID-19. Това ще направи, като даде на хората по-голям надзор и контрол върху начина, по който техните лични данни се събират, съхраняват и използват.

InsideOut

InsideOut предоставя на служители ранна намеса и превантивни грижи за психичното здраве при поискване. Той предоставя поверителни онлайн сесии за видеотерапия (използвайки базирани на доказателства рамки като CBT) и осигурява наръчник за самостоятелен психически фитнес, до който може да се стигне чрез мобилно приложение. Използвайки диагностика в приложението (разработена с общопрактикуващи лекари и терапевти), InsideOut свързва потребителите с терапевти и треньори, което означава, че потребителите могат уверено да говорят с някого в рамките на 24 часа.
Източник:https://www.virginstartup.org/news/10-groundbreaking-businesses
Made on
Tilda