Блог

Experian България стартира безплатни уебинари за Machine Learning

Онлайн събитията ще се провеждат два пъти месечно и ще засягат актуални теми в областта на машинното обучение и науката за данните,

Experian Bulgaria дава начало на Machine Learning Talks - уебинари за машинно обучение и наука за данните. Онлайн събитията ще са напълно безплатни и ще се провеждат два пъти в месеца на английски език. Лектори на уебинарите ще бъдат експерти на Experian България в областта на machine learning и data science. Първите две издания предстоят на 30 август и 13 септември от 17:00 до 18:00 часа, а желаещите да посетят събитията могат да се регистрират на следните линкове:

Поредицата Machine Learning Talks е насочена както към хора, които се занимават професионалнo с машинно обучение, така и към любители със силен интерес към темата. С инициативата Experian България цели да създаде форум за обмяна на добри практики и нови идеи в машинното обучение и анализа на данни, както и да споделя своите знания и постижения в областта. Компанията е глобален технологичен лидер в предоставянето на информация и аналитични услуги с офиси в 43 държави в света. Над 20% от аналитичния й капацитет се намира в аналитичния екип на Experian в София.

Той се състои от над 120 консултанти, инженери и специалисти в моделирането и анализа на данни. Те създават решения и продукти чрез Business Intelligence, Machine Learning и Artificial Intelligence, които намират реализация в най-големите региони в света.
Machine Learning Talks се организира в рамките на Experian Learning Hub - проект за споделяне на знания и добри практики, които стартира по-рано през годината с безплатен интензивен Java Basics курс. Целта на проекта е компанията да споделя свои добри практики и знания и да насърчава интереса на млади таланти и професионалисти към информационните технологии. Компанията има дългогодишни партньорства с редица училища и университети, като предоставя менторство, обучения и програми на студенти с желание за развитие в сферата на IT, финанси и анализ и обработка на данни.

Българският офис на Experian оперира от 2004 година насам, като тук професионална реализация намират над 1000 специалисти, по-голямата част от които работят в петте ключови звена на бългаския офис: Product Development, Analytics, Delivery, Finance & Accounting и Support & Service Management.

За Experian

Experian e глобален технологичен лидер в предоставянето на информация и аналитични решения. Във важните моменти в живота - закупуване на дом или кола, изпращане на дете да учи в университет, разрастване на бизнеса - ние даваме сигурност и възможност на потребителите и нашите клиенти с увереност да управляват своите данни. Помагаме на хората да имат финансов контрол и достъп до финансови услуги, бизнеса да взема по-интелигентни решения и да се развива, кредитните институции да отпускат заеми по-отговорно и организациите да предотвратяват измами.
Made on
Tilda