Блог

10 НЕЩА, КОИТО ДА ОБМИСЛИШ, ПРЕДИ ДА СТАРТИРАШ БИЗНЕС

От това как ще продаваш продуктите си до това до къде искаш да стигне бизнеса ти, има много неща, върху които да помислиш, преди да стартираш. Оли Колард, съветник на Virgin StartUp и основател на Enterprise Orchard, споделя най-важните неща, на които трябва да се обърне внимание.


1. Подкрепа от най-близките

„Преди да продължите с идеята си, поговорете със съпруга, съпругата, партньора, децата, родителите си и други близки членове на семейството и приятели“, препоръчва Оли. „Те идват на това пътешествие с вас и трябва да знаете, че ще ви подкрепят, когато нещата станат трудни.“

2. Намали риска от финансова гледна точка

„Трябва да вземете някои решения относно вашите финанси, преди да започнете бизнес - и това включва личното ви финансово състояние“, казва Оли. „Първо, намалете ненужните финансови ангажименти и разберете каква е минималната сума, с която можете да живеете. Помислете за доходите си - ще работите ли на пълен работен ден и ще започнете странично занимание? Или планирате да работите на непълно работно време? Или пък ще влезете „all in“? "

Оли препоръча да използвате шаблона за бюджетно оцеляване на Virgin StartUp, за да оформите финансите си и да изготвите график за това как ще се прехвърлите в бизнеса.

3. Имай план и визия за бизнеса си

Не можете да очаквате да имате успех в бизнеса без предварителен план. Оли съветва разработване на бизнес план, платно с бизнес модел и прогноза за финансовите потоци. Поставете си няколко цели, които да ви държат фокусирани и мотивирани.

„Проучвания доказват, че предприемачите с бизнес план имат по-ниски нива на провал“, казва той. „Планирането също ще ви даде повече увереност и ще ви накара да разгледате всички аспекти на вашия бизнес - включително всички сценарии от типа„ какво ще стане, ако “.“

Развийте визията си и знайте вашето „защо“. Това ще бъде вашата северна звезда, която да ви води.

Разгледайте шаблона за бизнес план на Virgin StartUp. 

4. Опознай клиента си

Оли препоръча да се потопите надълбоко в живота на целевия ви клиент. Разберете какви проблеми имат, какъв е мирогледът им.

„Съставете голям списък с всичките им проблеми и анализирайте резултатите“, споделя той. „Вероятно ще има три забележителни тенденции, върху тях трябва да съсредоточите бизнеса си." 

„Колкото повече знаете за клиентите си, толкова повече съобщението ви ще резонира, следователно толкова по-малко ще трябва да похарчите за маркетинг.“


5. Опознай себе си

Опознаването на себе си е също толкова важно при започване на бизнес, колкото и опознаването на клиентите. „Най-големият ти конкурент ще си си самият ти “, казва Оли. „Не забравяйте, че вашата самооценка не се основава на успеха или провала на вашия бизнес. Не позволявайте да бъде всепоглъщащо. "

За да се опознаете малко по-добре, Оли предлага да се направи тест за личност като този на Myers Briggs или DISC, или можете да проверите теста за предприемаческа личност на уебсайта на Enterprise Orchard.

6. Продай го, преди да го създадеш

Идеята, че „ако го създадеш, те ще дойдат“, не работи за стартиращи фирми. Трябва да се уверите, че хората всъщност искат това, което правите, отбелязва Оли. „Вземете регистрации, предварителни продажби, всякаква форма на финансови ангажименти. Това е вашето доказателство за търсенето."

„Потенциалните продажби често са безполезни - възгледите на хората за бъдещето са по-малко осезаеми и за съжаление изкривени. Вместо това помислете за опции като краудфъндинг, за да стартирате бизнеса си и да увеличите продажбите. “

7. Намери си ментор

„Менторите са били там вече, направили са го и са успели. Те могат да ви помогнат да вземете по-добри стратегически решения, да постигнете по-бързо целите си и да отворите нови врати пред себе си.“


8. Създавай връзки с други предприемачи

„Има много други хора, които започват бизнес в момента - и са изправени пред същите предизвикателства като вас. Опознайте ги и това може да се окаже много полезно за вашия бизнес “, съветва Оли. „Обучението от съмишленици може да удвои вашата рентабилност.“

9. Търпение, постоянство и правилно мислене

Изграждането на успешен бизнес отнема време, не може да очаквате успех за една нощ.

„Изграждането на бизнес отнема време, постоянство и решителност“, заявява Оли. „Разработването на правилен начин на мислене ще бъде един от най-големите ви активи. Бих ви насърчил да се научите да се чувствате комфортно с неудобството. "

Подкастите са чудесен ресурс за получаване на прозрения за това как да мислим като основател. Подкастът Founded & Grounded интервюира всеки нов собственик на стартиращ бизнес на всеки две седмици.

10. Не забравяй да се забавляваш!

Най-важното от всичко, не забравяйте да се позабавлявате.

„Изграждайте отношения, а не продажби. Правете неочаквани неща, за да изненадвате клиентите си. В крайна сметка бизнесът е направен за хората. "Източник: https://www.virginstartup.org/how-to/10-things-consider-starting-business

Made on
Tilda