Блог

Над 2 тона отпадъци за рециклиране събраха деца в Димитровград

Над 2.1 тона са събраните отпадъци за рециклиране от училища и детски градини в община Димитровград.

Днес кметът Иво Димов връчи награди на първите три училища и детски градини, събрали най-голямо количество отпадъци за рециклиране под формата на пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, съобщават от общината.

„Подобни инициативи възпитават навици и мислене, каквото са създадени в редица страни по света. Така се приближаваме повече до това, да живеем в по-чист град и среда. Поздравявам ви за това, че се включихте така отдадено и приобщихте освен децата и родителите“, каза кметът.

В екологичната кампания „Градска рециклиада“ с най-голямо количество безапелационно първи са учениците от ОУ „Алеко Константинов“, които са събрали близо един тон отпадъци, с което са допринесли за по-чиста среда.

Втори са ОУ „Димитър Матевски“ – Меричлери със 110 кг., а трети са учениците от СУ „Любен Каравелов“. Поощрителна награда получиха учениците от ОбУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в квартал Черноконево.

От детските градини на първо място са Детска градина №1 със 171 кг., второто място е за ДГ „Райна Княгиня“ със 158 кг. и трети са децата от Детска градина №4. Поощрителна награда беше дадена възпитаниците на Детска градина №2.

Спортни пособия и грамоти получиха отличените от кампанията, която се проведе в рамките на един месец и се включиха всички детски градини и училища от община Димитровград.
Made on
Tilda