Новини

Събитие: Oт замърсен град до зелена столица на Eвропа


На 11 октомври Бизнес Агенция организира едно "зелено събитие", което ще се проведе в хибридна форма.

Всеки има възможност да се включи от15ч в Радио Варна или онлайн в ZOOM, за да научи как един замърсен град се превръща в зелена столица на Европа.

Ще бъдат представени добри практики и идеи за това как можем да приложим стратегията на този финландски град и във Варна. Не пропускайте възможността да станете част от зелената трансформация на Варна! 

Участието е напълно безплатно!
➡️ Линк за регистрация за присъствие на живо : https://www.eventbrite.com/e/o-e-tickets-187621459837
➡️ Линк за регистрация за участие онлайн: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZUpceihqjwoHdEhEdYahTiGHwdGW1QKpQWk?fbclid=IwAR38-Mpn4pQsgxK45TLoJ66mlBe8_mqjmv-sOumzF7Lwt0e3Ew3z2OIrbW0

Затварянето на циклите на материалите е от съществено значение и изключително важна част от кръговата икономика. Целта е продуктите и материалите да имат възможно най-дълъг жизнен цикъл и отпадъците да се сведат до минимум. Това насърчава повторното използване на отпадъците и страничните продукти като материал вместо да биват изгаряни и депонирани.

Използването на общински, строителни и отпадъци от разрушаване, както и пластмаси и
почвата, трябва да се насочи повече към повторно използвани и рециклирани материали, а не използването на нови суровини.

Лахти е град във Финландия, носещ титлата "Зелена столица на Европа", който успява да се преобрази напълно от замърсен град в град за пример с участието на бизнеса и гражданите, воден от амибциозна местна власт. 

Made on
Tilda