Блог

Кои са изобретенията, които помагат за опазване на природата


Последиците от изменението на климата вече се усещат на всички континенти по света, а прогнозите са, че те ще започнат да стават по-чести и по-интензивни през следващите десетилетия.  Различните държави и региони са изправени пред различни проблеми. 
Тези промени имат силата да преобразят нашия свят, засягайки запасите от храна и вода и нашето здраве. Колкото по-големи са проблемите, толкова по-трудно и скъпо ще бъде да ги разрешим – затова е най-добре да предприемем ранни действия за овладяване на изменението на климата. Ето и някои примери за гениални изобретения, които биха помогнали за намаляването на отпадъци: 

1. Плаващ кош за боклук събира боклука от морето. Seabin има помпа, която създава поток вода. Боклукът се улавя в торба, позволявайки на водата да изтече обратно в морето.
2. Машината рециклиране на бутилки смачква бирените бутилки в използваем пясък. 200 грама прах от всяка бутилка се рециклират, за да се запазят плажовете.
3. SaltWater Brewery създаде ядливи опаковки, за да спаси морския живот. Пакетите са изработени от ечемик и пшеница. Морският живот може безопасно да изяде отпадъците.
4. AIR-INK може да превърне замърсяването на въздуха в мастило. Той събира въглеродни сажди от ауспуха на автомобила. След това се обработва във висококачествено черно мастило.
5. Ядливите водни петна са биоразградими. Капсулата е направена от екстракт от морски водорасли. По-екологично решение за създаване на опаковки без отпадъци.
6. Машината "Ocean Cleanup" има гигантска плаваща тръба за улавяне на пластмаса. Тръбата се движи с вълните и има плаващи котви. Цялата пластмаса се събира в центъра на плавателни съд.
7. Биоразградимите торбички на Avani спасяват морския живот и намаляват замърсяването на океана. Те са направени от корен от маниока и естествени нишестета. Прави ги безвредни за консумация от животни.
8. Рецикльор на гуми, който превръща старите гуми в гумени частички за изкуствена трева.
9. Аквапониката съчетава рибовъдство и хидропоника. Докато рибите ядат и растат, те произвеждат отпадъци. Отпадъчните води се подават на растенията като тор. Растенията абсорбират хранителните вещества във водата и те се връщат в аквариума. Естествен процес за отглеждане на храна.
10. HomeBiogas 2.0 превръща остатъците от храна в газ за готвене. Газът тече от системата директно към кухненската печка. Може да се храни с до 6 литра отпадъци и да усвоява почти всичко. HomeBiogas може също да създаде тор, който се връща обратно в почвата.

Made on
Tilda