Блог

Габровската областна администрация получи грамота за добри практики

Областна администрация – Габрово получи грамота от конкурса за добри практики и иновации от дейността на администрацията. Надпреварата се организира ежегодно от Института по публична администрация (ИПА), съобщават от пресцентъра на администрацията.

Заместник областният управител Андрей Николов получи грамота за Областна администрация- Габрово, а събитието се състоя в бизнес център „Капитал Форт“. На награждаването се събраха над 90 представители на централната и териториална администрация. Тази година в конкурса на ИПА се включиха общо 46 практики. Областна администрация - Габрово бе отличена в категория „Социална отговорност”, в която конкуренцията бе най-голяма – общо 16 кандидатури, съобщиха за БТА от Областната администрация.

Практиката, за която бе отличена, е "Област Габрово - нов дом за хората от Украйна". Основният ѝ фокус е предоставянето на адекватна подкрепа на украинските граждани, потърсили временна закрила в Габровска област. През миналата година бе разкрит Областен координационен център във връзка с приемането на територията на областта на лица, напуснали Украйна в резултат на водените военни действия, а за координатор бе определен настоящият областен управител Кристина Сидорова, обобщиха от габровската областна администрация.

Институтът по публична администрация е създаден по силата на Закона за държавния служител през 2000 г. Повече от 20 години се организира конкурса за добри практики, като в началото е бил насочен към работата на отделни хора, а впоследствие прераства в класация за отличаване на цели институции в държавната администрация. Последните години този конкурс става ежегоден, а според ИПА това е една от инициативите им. Чрез тях ИПА желаят да стигнат по-близо до обществото и колкото се може повече хора да са запознати с дейностите на института.
Made on
Tilda