Добри практики Carpe Digem

Мадейра - лесно се намира или как да реанимираме туризма

Сполетялата ни зараза COVID-19 оказа огромно влияние на туризма в световен мащаб. Този проект използва технология, която да стимулира връщането на туризма и неговата безопасност.
Световното огнище оказа голям икономически натиск върху туризма с всички ограничения за пътуване. С тяхното постепенно вдигане е необходимо да се възвърне доверието на туристите и да се подобри техният опит, като същевременно гражданите се държат в безопасност и здравната система е под контрол. Madeira Safe To Discover предлага мобилно приложение за туристи, което, предлага безплатни туристически преживявания за размечталия се турист.
Пътниците, които пристигат в Мадейра, са любезно помолени да изтеглят мобилно приложение, което позволява на властите да проследят историята на пътуванията им, симптоми (ако има такива) и местонахождението им в Мадейра. Потребителите могат да въведат теста си за Covid19, който носят, или да получат известие за резултата от теста, който са направвили на летище Мадейра / Порто Санто, когато пристигнат (задължително да носят тест или да го направят на летището - безплатно). Тъй като туристите продължават да използват приложението, те могат да разглеждат наличните туристически продукти и преживявания и да печелят точки, като използват приложението всеки ден и въвеждат информация за здравето си, симптоми - ако имат и др. Така туристите печелят промокод, с който резервират безплатно наблюдение на делфини, например.
Следователно проектът не само се грижи за безопасността на архипелага и дава усещане за сигурност на местното население и туристите, които пристигат, но също така стимулира отварянето наново на бизнеса и гарантирани резервации.
Необходими ресурси
Проектът се основава на съществуващ механизъм за резервации на опит за пътуване (Madeira Best) с паралелно разработване на мобилното приложение и уеб приложение и интеграция на двата софтуера (общо ~ 36 000 €).
Асоциацията за насърчаване на туризма в Мадейра инвестира около 100 000 € в подкрепа на таксата за резервация.
Доказателство за успех
Проектът е внедрен от 1 юли 2020 г. с уеб приложението, а версията на мобилното приложение трябва да бъде пусната на 1 август. Към днешна дата над 20 000 души са се регистрирали на платформата и са участвали с голям интерес. Стимулът, който предлага платформата за туристите е доста положителен, тъй като те са по-склонни да инсталират приложението и да продължат да го използват, което улеснява работата на органите на общественото здраве в случай на проследяване на положителни случаи.
Срещнати трудности
Поверителността винаги е била грижа, която се решава, като се направи това приложение да се включи и анонимизира данните. Също така ситуацията и критичната икономическа криза в сектора направиха развитието предизвикателство по отношение на сроковете за реализиране на идеите.
Потенциал за обучение или трансфер
Този GP се прехвърля лесно от страна на софтуера, тъй като както приложенията, така и механизмът за резервации могат да бъдат дублирани и ребрандирани бързо. Идеята е специално съсредоточена върху туристическите пазари, които имат разнообразен опит и се нуждае от известни инвестиции, за да позволи на всеки турист да използва / спечели безплатно изживяване.
Made on
Tilda