Блог

Защо е време да се замислим за дигитализация на бизнеса си?

Значителният ръст на онлайн продажбите през последните две години е една от положителните новини за икономиката, но той има и обратна страна. Организацията на бизнеса и своевременно обслужване на клиентите изискват стратегия за автоматизиране на процесите и контрол на качеството на изпълнение на поръчките.

В случая автоматизация значи само едно - имплементиране на възможно най-съвременни софтуерни и хардуерни технологии за оптимизиране на дейността и намаляване на заетостта на служителите с рутинни операции. В условията на дефицит на квалифицирани кадри това може да се окаже определящо за оцеляването на компанията. Като оставим на страна софтуерната платформа, която е специфична в зависимост от типа на предлаганите стоки, въпросът с обезпечаването на надежден хардуер за подпомагане на обработката на поръчките често е подценяван.

Много проблеми за решаване

Предприятията са изправени пред значителни оперативни предизвикателства като точността на инвентара, стоковата наличност, проследяването на поръчките, използването на складовото пространство и оптимизиране на логистиката. Всичко това може да означава неефективност и удължава времето за изпълнение на поръчките.

Един от рисковете е свързан с грешки при етикетиране - неправилно етикетирани продукти, лоша разделителна способност на баркода и повредени етикети могат да се окажат времеемки пречки и дори да доведат до преки загуби за бизнеса.

Същевременно използването на обозначения за зоните и локацията на продуктите в склада, както и на етикети за бързо установяване на статуса на поръчките може да спести много време и същевременно значително да оптимизира движението на машини и служители, и да намали грешките при обработка.

Ефективни и надеждни решения

Японската компания Brother от много години разработва професионални продукти и решения за ритейл обекти, складове и логистични бази. Те включват издръжливите индустриални принтери от серията RJ, които използват термопечат, т.е. нямат допълнителни консумативи освен хартията и са много устойчиви на въздействия на средата. Свидетелство за това е сертификатът IP-54, който гарантира оцеляването им в различни атмосферни условия и при механични въздействия - дори падане от 2 метра височина!

Мобилните принтери от серията RJ, като например популярните модели RJ3050 и RJ3150 са достатъчно компактни, за да могат да се носят на колана или да бъдат закрепени в автомобил с помощта на предвидените за целта оригинални аксесоари. Те предлагат качествен печат с резолюция 200 dpi и скорост от 114 мм в секунда. Ширината на печат достига 72 мм и позволява отпечатване не само на етикети, но и на промо цени, оферти, отчети и фактури. Принтерите са универсално съвместими, благодарение на поддръжката на утвърдените в индустрията протоколи и наличието на Bluetooth и USB интерфейси, както и на Wi-Fi при някой модели. Те могат да бъдат оборудвани с батерия, така че да печатат напълно независимо и да позволят на търговски представители, застрахователни агенти и инспектори да печатат буквално навсякъде.

Компактните принтери от серията Brother RJ са част от цяла екосистема от продукти и решения за дистрибуцията, склада и търговските обекти, които позволяват ефективна и достъпна автоматизация на дейността.
Made on
Tilda